VERDUURZAMING KANTOOR WOERDEN AFGEROND


02-01-2023

Het kantoorgebouw heeft niet alleen een labelsprong naar A label gemaakt, maar heeft ook een duurzame upgrade gekregen.........

 

Het kantoorgebouw aan de Pompmolenlaan 9 in Woerden heeft niet alleen een labelsprong naar energielabel A gemaakt, maar ook de binnen/ en buitenzijde van het gebouw is grondig aangepakt, zodat deze weer jaren mee kunnen.

De gebruikers zitten op dezelfde lijn als de eigenaar van het gebouw.  Beide hebben aan de propertymanager duurzaamheid als belangrijk speerpunt meegegeven bij de verhuur. Dat partijen dezelfde ambitie hebben maakt een grondige aanpak zoals deze mogelijk, want gedurende de aanpassingen was het gebouw reeds in gebruik.

Het kantoorgebouw aan de Pompmolenlaan 9 is bijvoorbeeld voorzien van aanvullende isolatie in de gevel en op het dak, installaties zijn vervangen en alle verlichting is aangepast naar led, maar vooral ook vermindert in aantallen verlichtingsarmaturen. De nieuwe gevel zorgt niet alleen voor een betere uitstraling, maar is ook duurzamer in onderhoud. Tot slot zijn gelijk het aantal laadpalen uitgebreid en voorbereid voor verdere uitbreiding in samenwerking met groeneco.

Onder begeleiding van de propertymanagers van VDH Vastgoedmanagement worden de gebouwen die zij beheren de komende jaren aangepast zodat deze naar een energielabel A gaan. Het doel is om in 2023 voor de bedrijfsportefeuille geen energielabel C te hebben, maar voor het grootste deel van deze portefeuille energielabel A.

Terug naar overzicht