Media Haven

Amsterdam

Algemeen

De Mediahaven is een combinatie van functies in de creatieve sector. Het gebouw bestaat uit een tweetal opnamestudio’s van ca 2200 m2, ‘loft’ kantoren verdeeld over 4 lagen van ca 3500 m2 en een half verdiepte kelder ten behoeve van parkeren en fietsen. De studio’s kunnen tevens gebruikt worden voor bedrijfs-evenementen. Door deze combinatie van functies is ruimtelijkheid en gastvrijheid een belangrijk ontwerpuitgangspunt. Hiervoor is het atrium aan de gevel ontworpen, het is het centrum van het gebouw. Deze ruimte is ook te gebruiken voor opnames en straalt in die functie TV uit, een belangrijke stimulance voor gasten en personeel. Daarnaast dient het ontwerp zo duurzaam mogelijk te zijn. Duurzaamheid in al zijn facetten.


De ontwikkeling Mediahaven in Amsterdam wordt een zeer duurzame ontwikkeling. Door middel van toevoegingen aan de nieuwbouw zal het gebouw op volledig duurzame wijze in zijn warmte en koudevraag voorzien. Het duurzame karakter van deze ontwikkeling wordt onderstreept door de duurzame financierder waarvoor is gekozen. Triodos Bank financiert vastgoedprojecten die een meerwaarde hebben op het gebied van levenskwaliteit. De mate van duurzaamheid wordt bepaald met de Triodos Toets voor Duurzaam Vastgoed oftewel het 4-p model van Triodos Vastgoedfonds. Hiermee worden de milieuaspecten (Planet), de sociale aspecten (People), de fysieke en ruimtelijke aspecten (Project) en de economische aspecten (Profit) onderzocht. Medihaven presteert goed op alle vlakken, vanwege het bijzonder goede binnenklimaat, een epc die 30% onder de landelijke norm ligt, een A+ label, de hoge belevingswaarde, de aanwezigheid van ruimte in en om het gebouw, voorzieningen in de direkte nabijheid en de goede ligging in Amsterdam. Met de huurders zal ook een samenwerkingsovereenkomst voor duurzaam beheer worden aangegaan, dit wil zeggen dat we streven naar een duurzaam beheer van de dagelijkse exploitative en dus duurzame inkoop.

Op het grensvlak van stad en haven ligt aan het IJ Stadshaven Houthaven. Dit gebied is gelegen ten noordwesten van het centrum van Amsterdam. In het gebied vond van oudsher houthandel,- opslag,-en overlag plaats. Dit bedrijvengebied zal de komende jaren radicaal veranderen. Oude havenbedrijven maken plaats voor bedrijvigheid. Op 8 september 2009 heeft de raad van stadsdeel Westerpark het bestemmingsplan ‘De Houthaven’ vastgesteld welke 12 december 2009 in werking is getreden. Belangrijke aandachtpunten in deze plannen zijn het behoud van het industriële karakter en de relatie met het water. Bedrijven die zich in van de Houthavens willen gaan vestigen zijn bedrijven uit de creatieve sector. De Houthavens moet naast een goed functionerend bedrijfsgebied een aangenaam verblijfsgebied worden voor de werknemers en de toekomstige bewoners van de naastgelegen woonwijk. De openbare ruimte zal daarom duurzaam en hoogwaardig worden ingericht. De eerste contouren van “de nieuwe Houthavens” zijn inmiddels zichtbaar. The Hilt, Barts, Architectenbureau Dedato en Hot Item hebben zich reeds gehuisvest op deze locatie.

 

Bereikbaarheid 

Ten noordwesten van Amsterdam Centraal Station bevindt zich aan het IJ de Houthavens. Dit gebied zal de Amsterdamse binnenstad een nieuwe impuls geven aan het water. Door de strategische ligging tussen het Centraal Station en de ringweg A10 West is het gebied erg goed bereikbaar. Diverse buslijnen (o.a. lijn 22 en 48) van en naar het Centraal Station en Station Sloterdijk stoppen in de directe omgeving. Vanaf de afslag van de ring A10 is de locatie binnen 5 minuten te bereiken. In de toekomst zal er door de komst van meer bedrijvigheid en woningbouw in de directe omgeving een snellere openbaar vervoersverbinding aangelegd worden. Een buslijn wordt doorgetrokken tot en met de Houthavens. Daarnaast worden plannen bestudeerd om een aparte veerdienst vanaf het Centraal Station aan te brengen. Deze verbinding zal zorgen voor een efficiënte aansluiting op de stedelijke omgeving.

 


Metrage

Begane grond: 2099 m2

1e verdieping: 1148 m2 
2e verdieping: 792   m2
3e verdieping: 794   m2

4e verdieping: 859   m2

Totaal VVO: 5692 m2

Kenmerken

Status Verhuurd
Huur/Koop Huur
Kantoorruimte 5692 m2
Prijs Op aanvraag

Impressies

Locatie

Interesse

0348 48 40 10

Vragen? ik help je graag!