Nieuwe Binnenweg 75

Rotterdam

Gebouw Den Held aan de Nieuwe Binnenweg 75-77 in Rotterdam is voor oplevering al geheel verhuurd aan verschillende gebruikers waaronder supermarkt Albert Heijn. Begin 2017 kwam het gebouw in ons bezit en in april 2017 is men, na het vertrek van de zittende huurder, begonnen aan de renovatie van het gebouw.

“Uitgangspunt bij de renovatie was het gebouw weer in oude glorie te herstellen en het opnieuw een echte toevoeging aan de Nieuwe Binnenweg te laten worden”, vertelt Frank van der Heijden namens beheerder VDH Vastgoed. “Een mooie uitdaging waarbij de gebruiker natuurlijk ook de functionaliteit van vandaag wenst, dus goede isolatie, een moderne lift, koeling, duurzaamheid m.b.t. energieverbruik etc.”
Afrondende fase

De renovatie is in een afrondende fase en de eerste huurders hebben reeds hun intrek genomen. Medio juni zullen ook de woningen worden opgeleverd en is het gebouw weer volledig in gebruik. Het gebouw van bijna 3000 m2 biedt ruimte aan horeca, detailhandel, kantoren en wonen.

De begane grond heeft een aansprekende invulling en uitstraling gekregen met de komst van supermarkt Marqt en het nog te openen restaurant, wat zich zal gaan richten op biologisch en vegetarisch eten. De verdiepingen zijn verhuurd aan een diversiteit van bedrijven waaronder Shift- architecture & urbanism, Fromform, Perperminds, Enchilada, Pennings & Van Haneghem, Erasmus Education, Wetgevingswerken, Egro en Iris Kolthoff Coaching en Advies. Er is nog een kleine ruimte beschikbaar op de 2e verdieping waarvoor we met een aantal partijen reeds in gesprek zijn.

Historie
De naam gever van het gebouw A. Den Held (geboren in 1874) begon in 1898 een rijwiel- en motorenzaak, later werd dit N.V. Held’s Autohandel. In 1928-1929 werd er een nieuw pand gebouwd op de hoek van de Nieuwe Binnenweg 75 – Gouvernestraat. Daar bouwde de aannemersfirma J.A. Borst naar de plannen van architect C. Hoogeveen een buitengewoon ruim en praktisch autopaleis.
Gelijkvloers vond men in dit kolossale gebouw de grote showrooms, werkplaatsen en garages. De eerste verdieping was ingericht als magazijn. De daarboven gelegen verdiepingen zouden met de tijd een bestemming krijgen. Het was volgens ingewijden het mooiste en grootste autopaleis van Nederland.

Kenmerken

Status Verhuurd
Huur/Koop Huur
Kantoorruimte 3034 m2
Prijs Op aanvraag

Impressies

Locatie

Interesse

0348 48 40 10

Vragen? ik help je graag!